Valencia Bezienswaardigheden - Wat te doen in Valencia stad (2024)

Spaansesteden.nl

Spanje / Valencia Bezienswaardigheden

Top 20 highlights, activiteiten en wat te doen in València Spanje

Valencia Bezienswaardigheden - Wat te doen in Valencia stad (1)

Gaat u de stad Valencia bezoeken in Spanje? In dit artikel alles over dé Top 10 Valencia bezienswaardigheden, attracties, aanraders en highlights die u niet wilt missen. Wat is er te doen en zien in deze mooie stad in Spanje?

  1. Top 20 Highlights
  2. Musea
  3. Pleinen en markten
  4. Overige bezienswaardigheden
  5. Beste reistijd

Top 20 Valencia Bezienswaardigheden & Highlights

De Spaanse stad Valencia is meer dan strand, paella en moderne hoogtepunten van Calatrava. Tijdens uw bezoek of stedentrip zijn dit de 18 meest bekende Valencia bezienswaardigheden, attracties en activiteiten in het centrum en de omgeving. Kies hier onder één van de top 20 highlights in Valencia stad en omgeving: Wat te doen in Valencia Spanje?

1. Must See: Ciudad de las Artes y las Ciencias

De 'Ciutat de les Arts i les Ciències' oftewel 'de Stad van Kunst en Wetenschap' is een cultureel en wetenschappelijk complex van 7 bijzonder gebouwen ontworpen door Calatrava en is gelegen in de droog gelegde Turia rivier van Valencia. Het bevat o.a. het mooiste aquarium (l'Oceanographic) van Spanje, een planetarium, een IMAX-theater, een wetenschapsmuseum en een opvallende evenementenhal. Dit wetenschapspark is absoluut de nummer 1 bezienswaardigheid van Valencia Spanje! Meer info 'Ciutat de les Arts i les Ciències'.

2. Kathedraal La Seu, hoogtepunt in het centrum

De Catedral de Santa María (La Seu) is de kathedraal en de bekendste bezienswaardigheid in het oude stadscentrum. Naast de kathedraal van Valencia aan het plein Plaza de la Virgen ligt El Miguelete, de karateristieke klokkentoren van de Spaanse stad. De kathedraal in Valencia heeft een museum met werken van o.a. Goya en de Heilige Graal.

3. Park 'Jardines de Turia'

De Jardín del Turia is het 9 kilometer lange park dat is aangelegd in de drooggelegde Turia-rivier en de tuinen zijn een belangrijk recreatiegebied van de stad Valencia. Wandel tussen de Ciudad de las Artes y las Ciencias en het Bioparc (dierentuin), de groene dierentuin. Het Turia-park bevat o.a. mooie tuinen, sportvelden, fonteinen, vijvers en een Gulliver-speeltuin voor de kinderen.

📌 Tip: De leukste manier om het uitgestrekte park en de rest van Valencia te ontdekken is per fiets. Lees meer over deze populaire fietstours van BajaBikes waarbij u op pad gaat met een Nederlandse gids.

4. Mercado Central

De Mercado central is de overdekte versmarkt in het oude centrum van Valencia stad. Wandel gezellig rond over de markt en verras uw zintuigen; kijk en proef lokale producten op deze typische Spaanse markt. Meer info over de bezienswaardigheid 'Mercado central'.

Valencia Bezienswaardigheden - Wat te doen in Valencia stad (6)

5. Wat te doen: Fietstour door Valencia

Aanrader: De leukste manier om de stad te ontdekken is met deze fietstour over de goede fietspaden. Ontdek het uitgestrekte park in de bedding van de Turia rivier, of als u verder weg wilt fietsen het strand en zelfs natuurpark Albufera. Huur zelf een fiets of nog beter; laat u verrassen door deze fietstours van BajaBikes met Nederlandstalige gids en ontdek in korte tijd de stad Valencia met zijn mooie bezienswaardigheden! Vanwege de populariteit verstandig om op tijd te reseveren (meer info en reserveren fietstours).

6. l'Oceanografic (Aquarium van Valencia)

Het Oceanogràfic is onderdeel van la Ciudad de las Artes y las Ciencias en is een van de modernste en tevens het grootste zeeaquarium van Europa. Een hoogtepunt voor jong en oud en voor mij persoonlijk met stip het mooiste aquarium van Europa. Kijk uw ogen uit bij een van de vele grote aquaria of de vermakelijke dolfijnenshow. Meer info over het 'Oceanografic Aquarium van Valencia'.

📌 Tip: Wilt u zowel het Oceanografic Aquarium als het wetenschapsmuseum bezoeken, dan bent u voordeliger uit met dit combiticket.

7.

De Torres de Serranos is een imposante 14e eeuwse toegangspoort in de voormalige stadsmuren en de oude hoofdingang van Valencia stad. Beklim de stadspoort voor een mooi uitzicht over de stad. Samen met de Torres de Quart is dit een van de twee overgebleven stadspoorten. Tijdens uw bezoek aan de stad Valencia in Spanje is het de moeite waard een van deze twee stadspoorten te bezoeken.

8.

Voor de meeste toeristen zal het keramiek in dit museum bijzaak zijn; het 18e eeuwse paleis 'El palacio Marqués de Dos Aguas' waarin het museum gevestigd is de grootste bezienswaardigheid. Dit prachtige paleis van de markies heeft mooi ingerichte 19e eeuwse kamers in Rococo-stijl en een prachtige gevel. Meer info 'El Palacio de Dos Aguas'.

9. La Lonja de la Seda

La Lonja de la Seda is de 15e eeuwse zijdebeurs in het historische stadscentrum. Het 'La Seda' gebouw is van binnen en buiten een bijzondere bezienswaardigheid van de stad Valencia. De stad beleefde haar historische bloeiperiode in de 15e eeuw vanwege de zijderupsenteelt, waarvan de Lonja de la Seda het handelscentrum was. Meer info over 'Zijdebeurs van Valencia'.

10. Oude centrum "Barrio del Carmen"

Barrio 'El Carme' is de oude historische volkswijk van Valencia met o.a. bezienswaardigheden als de kathedraal, de oude stadspoorten en tegenwoordig een middelpunt van moderne kunst en gezellige restaurantjes. Wanneer u een wandeling maakt door het oude centrum van de stad Valencia zult u deze wijk 'El Carme' vanzelf bezoeken.

11. Bezoek een flamencoshow

12. Wat te doen in Valencia: Strand bezoeken

Veel toeristen bezoeken de omgeving van Valencia vanwege een strandvakantie, maar ook de stad is een perfecte uitvalsbasis om een dagje het strand te bezoeken aangezien de grote, schone stranden maar op 15 minuten van het stadscentrum liggen. Daarnaast is het heerlijk (vis en paella) eten bij een van de vele barretjes (chiringuitos) of restaurants langs de boulevard en het strand.

📌 Tip: Vlakbij het Las Arenas strand ligt ook de haven van Valencia, vanwaar u ook deze leuke boottochten met een catamaran kunt maken.

13. La Plaza de la Virgen

De Plaza de la Virgen is een levendig plein in de historische en Valenciaanse wijk 'El Carmen' in de buurt van de kathedraal, El Miguelete toren en met de fontein 'Fuente del Agua de la Acequia'. Daarnaast is het plein een gezellige ontmoetingsplek met zijn vele terassen en restaurants in de omgeving.

Valencia Bezienswaardigheden - Wat te doen in Valencia stad (14)

14. Parroquia de San Nicólas de Bari

De 'Iglesia De San Nicolás De Bari y San Pedro Mártir' is de meest indrukwekkende kerk in het centrum van de Spaanse stad. Hoofdzakelijk komt dit door het interieur, welke is bedekt met een decoratie in barokstijl en prachtige frescos die het gehele plafond bedekken (adres Carrer dels Cavallers 35 geopend di t/m vr 10:30 - 19:00, za 11:00 - 18:30 en zo 13:00 - 19:00, bestel het handige combiticket inclusief het zijdemuseum).

15. El Miguelete toren

El Miguelete is de karakteristieke klokkentoren gelegen naast de kathedraal La Seu van Valencia. Vanaf de toren heeft u mooi uitzicht over de binnenstad van de wijk 'El Carmen', het plein Plaza de la Virgen en andere bezienswaardigheden in Valencia.

16. Bioparc

Het Bioparc in Valencia is sinds 2008 de dierentuin van de stad en een van de mooiste en diervriendelijkste dierentuinen ter wereld. Bijzonder aan deze dierentuin, deze helemaal op het einde van het Turia park ligt, is dat de habitats van de dieren zo natuurlijk mogelijk zijn nagebouwd. Meer info over de dierentuin van Valencia.

17. Mestalla Stadion Valencia CF

Het Estadio Mestalla is het voetbalstadion van Valencia CF, welke niet ver van het stadscentrum verwijderd ligt. Zo kun je deze stadiontour boeken waarbij u een rondleiding krijgt door het Mestalla stadion. Of misschien heeft u wel geluk dat Valencia CF een thuiswedstrijd speelt in de Primera Division. Lees meer over het bezoeken van Estadio Mestalla.

18. Omgeving: Nationaal Park Albufera

Het Parque Natural de la Albufera is een mooi natuurgebied met een groot meer dat 18 kilometer ten zuiden van Valencia centrum ligt. Het park heeft veel (trek)vogels, vissershuisjes en zelfs rijstvelden. Het park is eenvoudig met deze bustour of per fiets te bezoeken vanuit de stad. Lees meer over het bezoeken van Nationaal Park Albufera.

Valencia Bezienswaardigheden - Wat te doen in Valencia stad (19)

Nog meer excursies in de omgeving

Wanneer u langer in Valencia stad verblijft kan het leuk zijn een aantal uitstapjes te maken in de omgeving van Valencia. Naast het Nationaal Park Albufera zijn dit de leukste dagtochten vanuit Valencia:

✅ Met deze excursie bezoekt u Montanejos (foto). De Aigües Termals de Montanejos zijn warmwaterbronnen met helderblauw water, die net buiten het bergdorpje Montanejos te vinden zijn.

✅ Met deze excursie bezoekt u vanuit Valencia de prachtige Grotten van San José, een UNESCO-werelderfgoedsite, waarbij u per boot door de langste bevaarbare ondergrondse rivier van Europa gaat varen.

✅ Ontdek de bergen van Calderona met deze jeepsafari voor o.a. een schitterend uitzicht vanaf uitkijkpunt El Garbi.

Populaire activiteiten in Valencia

Musea in València

Pleinen en markten

Ayuntamiento

Plaza de la Virgen

Plaça Redona

Mercado Central

Overige bezienswaardigheden Valencia

Mestalla Stadion

Strand

Estacio del Nord

Palacio Marqués de Dos Aguas

Ciutat de les Art i les Ciències

Albufera

Plaza de Toros

Valencia stad bezoeken in Spanje

Valencia is qua grootte de derde stad van Spanje. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Valencia en van de autonome regio. De stad (València in het Valenciaans) heeft een inwonertal van 807.396 en in de agglomeratie van Valencia wonen ongeveer 1,8 miljoen mensen. De stad València met vele bezienswaardigheden ligt aan de Middellandse Zee (Costa Blanca) en langs de kuststad loopt de rivier de Turia. València is bekend als geboorteplaats van de Spaanse paella, een van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken. De Spaanse stad staat verder bekend om de sinaasappelen, om de gebouwen van Calatrava, het Fallas festival in maart waarbij reusachtige papier-machépoppen in rand worden gestoken. Uw stedentrip is niet compleet zonder het lokale drankje Horchata (melkachtig drankje gemaakt van aardamandelen) te drinken. Liever een alcoholische versnapering? Neem dan een 'Aqua de Valencia', een mix van o.a. cava en sinaasappel.

Op de plek waar vroeger (voor de overstromingen van 1957) de rivier Turia stroomde, vindt men nu onder andere het Turia park met het befaamde “Ciudad de las Artes y Ciencias” oftewel de Stad van kunsten en wetenschappen. Deze Ciutat de les Art i les Ciències bestaat uit een wetenschapsmuseum, een IMAX-theater, het grootste aquarium (l'Oceanografic) van Europa, vele exposities, sportvoorzieningen en de Turia parken. Daarnaast heeft de stad mooie zandstranden en een klein gezellig historisch centrum met een oude kathedraal welke beide het bezoeken meer dan waard is. Al deze punten maken Valencia centrum tot een stad die ideaal is voor een stedentrip van enkele dagen.

Valencia Bezienswaardigheden - Wat te doen in Valencia stad (38)Valencia, de stad van de paella

Valencia Bezienswaardigheden - Wat te doen in Valencia stad (39)Las Fallas festival

Valencia Spanje is bekend van zijn paella, de moderne gebouwen van Calatrava en het jaarlijks Fallas festival met zijn schitterende praalwagens. Voor sommige toeristen is deze Spaanse stad de ideale strandbestemming, maar ook het oude historische centrum met de grote Valencia kathedraal en de drooggelegde Turia rivier met zijn Ciudad de las Artes y las Ciencias zal iedereen doen verbazen. Valencia heeft alle ingredienten voor een stedentrip van enkele dagen. Kies een van de top 10 highlights of één van de bezienswaardigheden Valencia om een idee te krijgen van uw Spaanse stedentrip!

Regio Comunidad Valenciana

Beschikt u over een (huur)auto? Dan kunt u in de regio van Valencia een aantal interessante plaatsen bezoeken. Interessant zijn de Guadalest vallei bij Alicante, het kasteel van Peñiscola, het oude stadscentrum van Altea en Las Salinas, oftewel de zoutmeren van Torrevieja. In dit uitgebreide artikel leest u alles over de bezienswaardigheden in de regio Valencia. Verder kunt u als een dagtocht prachtige steden als Teruel en Cuenca, die net buiten de regio Valencia liggen bezoeken.

Video: Wat te doen in Valencia?

Beste reistijd Valencia Spanje

Het klimaat in de regio Valencia is typisch mediterraans, aangezien het onder de invloed staat van de Middellandse zee en behoort volgens kenners tot een van de beste klimaatregio's ter wereld. Hierdoor is Valencia het hele jaar door geschikt om te bezoeken; de zomers zijn droog en niet te warm doordat de zeewind voor wat verkoeling zorgt. In de winter heeft de regio een milde temperatuur met vaak heldere blauwe luchten. Normaal komt de temperatuur tijdens uw stedentrip Valencia Spanje nooit onder het vriespunt. Doordat 's winters de zon geregeld schijnt stijgt overdag de temperatuur snel, waardoor het 's winters goed vertoeven is in de zon. Deze Spaanse stad is ideaal geschikt als je een stedentrip wilt combineren met zee, zon en strand.

Weer Valencia jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
gem. maximum (°C) 16 17 19 20 23 27 30 30 28 24 19 16
gem. minimum (°C) 6 7 8 10 13 17 20 20 18 14 9 7
dagen met neerslag 11 10 10 9 8 5 2 3 5 8 10 11
zonuren per dag 5 6 7 7 8 9 10 9 8 6 5 5

Valenciaanse taal

Het Valenciaans (Valencià) is een variëteit of hoofddialect van het Catalaans en wordt hoofdzakelijk gesproken in de Spaanse regio van Valencia. Ook het Spaans (‘Castellano‘ of ‘Español‘) wordt als landstaal geaccepteerd. Op veel plekken in de Spaanse stad wordt informatie in beide talen aangegeven. Op alle toeristische plekken kunt u tijdens uw stedentrip Válencia goed terecht met de Engelse taal.

Waar ligt Valencia in Spanje?

De afstanden van Valencia centrum tot de volgende steden: Madrid is 355 km, Barcelona is 350 km, Zaragoza is 318 km, Alicante is 186 km en Sevilla is al op 654 km gelegen.

FAQ Wat te doen in Valencia Spanje

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Valencia?

Populaire bezienswaardigheden in Valencia zijn de kathedraal in het historische centrum en de gebouwen van Calatrava in de drooggelegde Turia rivier. Lees meer over de Top 15 Valencia bezienswaardigheden.

Wat zijn populaire activiteiten in Valencia?

Enkele leuke activiteiten in Valencia zijn het strand, flamencoshows, paella maken, fietsen door het enorme park of het maken van een uitstapje naar Albufera. In dit activiteiten artikel meer inspiratie voor dingen om te doen in Valencia centrum.

Kan ik de Ciudad de las Artes y Ciencias bezoeken?

Jazeker, u kunt de gebouwen gratis van buiten bekijken en verder kunt u bijvoorbeeld het aquarium, het IMAX theater of het wetenschapsmuseum bezoeken. Lees meer over de verschillende gebouwen van de Stad van de Kunst en de Wetenschap.

Hoe kom ik van het vliegveld naar mijn hotel?

Valencia beschikt over een uitstekend metronetwerk met een zeer goede aansluiting op het vliegveld. In dit artikel leest u meer over de vervoersmogelijkheden tussen Valencia centrum en het vliegveld.

Valencia Bezienswaardigheden - Wat te doen in Valencia stad (40)

Onze lezers beoordelen

4.8 (96.23%) 14 reviews

19 mei 2024 Silvia: "De beste online reisgids over Spanje met leuke tips over de bezienswaardigheden en activiteiten in Spaanse steden."

Valencia Bezienswaardigheden - Wat te doen in Valencia stad (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated:

Views: 5984

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.